Vad kostar skytte?

Om man sysslar med luftgevärsskytte eller skytte med luftpistol på sin fritid är det ofta mycket billigt. Ett medlemskap i en sportskytteförening kostar ofta inte mer än 250 kronor per år och sedan kostar vanligen varje träningstillfälle mellan 10-20 kronor. Vad som ingår i medlemsavgiften kan dock variera. Vissa klubbar tar inte ut någon avgift alls för medlemmarnas träningar, utan de står både för tavlor, ammunition och tävlingsavgifter. Andra kan dock ge medlemmar rabatt på träningsavgiften. Ofta finns utrustning som pistoler, gevär och annan utrustning att låna och det är först när man bestämmer sig för att satsa på skyttet man bör titta efter egen utrustning.

Bågskytte och skytte med armborst är också det relativt billigt och även där är det först när man vet säkert att man vill träna och tävla i sporten som man behöver leta efter sin egen utrustning. Mycket kan dock köpas begagnat på annons i tidningen.

När det gäller jaktskytte måste man dock skaffa egen utrustning redan från början om man inte kan låna vapen från någon. Att skaffa egna jaktvapen kan kosta en del men då vet man också att de är helt anpassade efter det egna skyttet.

mts_cool