Skytte

I skytte används vapen som antingen är automatiska eller mekaniska. Det kan vara lätt att tänka sig att all form av användning av vapen är skytte. Men det är inte riktigt så det går till. I denna text kommer du kunna läsa om både sportskytte och jaktskytte.

Sportskytte

Sportskytte är en tävlingsform där skyttarnas träffsäkerhet testas under tid. Deltagarna behöver inte ta med egna skjutvapen, utan det finns till deras förfogande på plats. Det finns fyra olika grenar inom sportskytte och de är pistol, gevär, lerduveskytte och viltmål. Som namnen avslöjar är det olika skjutvapen och föremål som ska skjutas på. Som skytt skjuter du med pistol och gevär på plattor och lerduvor. Det är så klart inte riktiga duvor utan de ser ut som mindre frisbees som går sönder när du träffar dem. När det kommer till viltmål så handlar det inte heller om riktiga djur. Det är djurkroppar byggda i plast. För att kunna träffa bra behöver du bra syn, på https://www.gratislandet.se/rabattkod/mister-spex kan du hitta rabattkoder som du kan använda för att köpa rätt glasögon och linser till bra pris.

Jaktskytte

När du är ute och jagar i skogen så kommer det vara riktiga djur som du skjuter. Du får ta med dig all utrustning själv och sedan ta med dig det hem igen eftersom utrustning inte kommer att finnas på plats. Anledningarna till varför människor jagar är olika, det kan handla om att de ska äta det som de jagar, det kan också handla om läderproduktion eller reducering av antalet djur i en art. Ibland kan även vilt bli skadade i bilolyckor och då rings jägare in för att skjuta djuret. När du jagar kommer du behöva sitta och vänta en del på att djuren ska komma fram, därför finns det jakttorn som du kan vänta i.

Du använder samma vapen och samma teknik inom jakten som du gör i skytte och sportskytte och kanske kan du till och med träna inför jakten med hjälp av sportskytten. Om inte annat så kommer du lära dig hur du hanterar vapen och att sikta rätt. Det är viktigt att kunna sikta rätt när du jagar. Djuret får inte lida utan bör avlida direkt när du träffar det.

Utrustning

Det finns en del utrustning som du behöver om du ska utöva skytte och jakt. Det första du behöver är ett gevär eller pistol och ammunition till detta. Utan ammunition kan du inte skjuta. En kikare som du använder vid jakt är nödvändig och det finns speciella jaktkläder och skor som gör att du inte hörs lika mycket när du går omkring. Du kan köpa en väska eller en väst att förvara ammunitionen i under den tid du väntar. Du kan köpa till en kikarsikte till geväret, om du inte redan har det.

mts_cool