Att skjuta ett djur

Under många år har jakt med olika sorters skjutvapen varit mycket populärt. Både pilbågar, pistoler och gevär har använts för jakt under flera hundra år och det är fortfarande lika populärt i dag. Många börjar i dag sitt skytteintresse med att skjuta på papperstavlor, burkar eller något annat. Sedan kan jakten bli intressant. Det finns flera jaktspel till datorer och tv-spelskonsoler vilket också kan ha en bidragande del till att intresset för jakt blir större och större.

Det många dock inte är medvetna om är att det är en helt annan sak att sitta framför datorn och skjuta, eller att sikta på en papperstavla än vad det är att skjuta ett riktigt djur.

>Många nyblivna jägare som inte skjutit sitt första djur än kan plötsligt inse att de inte alls är vidare intresserade av jakt när de står där och siktar mot ett levande djur och ser det i ögonen för sista gången. Det är viktigt att inte tveka när man ska avlossa skottet. Om man känner sig tveksam är det ofta bättre att avstå från att skjuta och låta djuret gå vidare. Ett skott som fälls i fel ögonblick kan ofta leda till att djuret måste gå långt och lida under flera timmar – kanske ännu längre om man inte lyckas hitta det.

Det kan ofta vara en god idé att följa med på jakt innan man bestämmer sig för att börja med det, men att fälla ett eget djur blir aldrig samma sak som att se ett djur dö på avstånd.

mts_cool