En del av gemenskapen

Det finns flera olika grenar inom skytte och oavsett vilken av alla dessa man väljer att satsa på är det viktigaste att man tycker att skyttet är roligt. Om man blir medlem i en skytteförening innebär medlemskapet så mycket mer än att bara skjuta någon gång i veckan. Ofta förekommer mycket sociala samlingar som fester, läger, resor och grillkvällar.

Det finns föreningar både för luftskytte, pistolskytte och för jaktskytte. Ofta är man lika välkommen i alla dessa föreningar och erfarna medlemmar svarar för det mesta gärna på frågor gällande medlemskapet och skyttet. Även barn brukar finna det lätt att kunna nå in i gemenskapen och de blir ofta mycket väl omhändertagna även om inte föräldrarna har något direkt intresse för skytte.

Om man börjar med en skyttegren kan det ofta leda till att man senare får lust att prova flera olika typer av skytte. Då kan det vara bra att ha knutit lite kontakter inom föreningen eller klubben. Då kan man ofta få tips och råd från mer erfarna medlemmar kring vad man bör tänka på när man skjuter i de olika grenarna. Man kan också få många tips gällande utrustningen.

mts_cool